EkonomiGündem

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Yüzde 65 zam kararı alındı! Yarından itibaren uygulanacak

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir zam gelişmesi yaşandı. Son günlerde gündemde olan özel okul fiyatlarıyla ilgili son nokta koyuldu. Özel okullara gelen zam oranı belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okullara yapılacak olan zam oranını duyurdu. Zam, yarından itibaren uygulanacak.

Özel okullara gelen zam netleşti. Bakan Özer, özel okullarda zammın yüzde 65 olarak belirlendiğini duyurdu. Zam kararı, yarından itibaren uygulanacak.

ÖZEL OKULLARDA YÜZDE 65 ZAM

Bakan Özer, zam oranıyla ilgili açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı;

“Hem 2023 yılı enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık.”

Özel öğretim kurumları yöneticilerinin yüzde 65 oranını yetersiz bulduğunu kaydeden Bakan Özer, “Özel öğretim kurumları yöneticileriyle de bu oranı konuştuk, tartıştık. Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğuyla ilgili kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben özgür bir şekilde görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim. Ama biz hem hükümet olarak hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve TÜFE’yi dikkate alarak hem de velilerimizi destekleme anlamında böyle bir karar aldık. Bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

‘ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

“Yeni almış olduğumuz kararın öğrencilerimize, özel öğretim kurumlarındaki velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Her ne kadar sektör temsilcileri bu artış oranını kabul etmeseler de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları da hem bakanlık hem de özel öğretim kurumları birbirine destek olarak birlikte aşacağız. Yeni fiyatın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”