Gündem

Ehlliyeti olanlara sosyal medyadan duyuruldu, 24 Gün kaldı: 02:00-23:45 saatleri arasında bunu yapmanız gerekiyor!

Binlerce ehliyet sahibi vatandaşı ilgilendiriyor. Yapılan duyuruya göre, son 24 gün kaldı. 24 Gün içerisinde araba sahibi vatandaşların 02:00-23:45 saatleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapması gerekiyor.

Türkiye’de binlerce kişinin MTV ödemelerini yapması gerekiyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medya üzerinden hatırlatma duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, 2. Taksit ödemeleri için son gün 31 Ocak 2023 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar ödemelerin, 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Yeni taşıt alanlar için MTV

Taşıt, takvim yılının ilk altı aylık döneminde (Ocak-Temmuz) ve birinci taksitin ödenme süresi geçtikten sonra alınmış ise, birinci taksit bir ay içinde, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenir. Taşıt, takvim yılının son altı aylık döneminde (Temmuz-Aralık) ve ikinci taksitin ödenme süresi geçtikten sonra alınmış ise ikinci taksit bir ay içinde ödenir. Birinci taksit ise ödenmez.

Ödeme belgesi almak isteyenler

İnternet Vergi Dairesi Alındısı, vergi daireniz ya da bankanız tarafından üretilemez. İnternet Vergi Dairesi Alındısını, ödemenin başarıyla yapıldığını bildiren sayfadan alındıyı indir (PDF) butonuna basarak cihazınıza kaydedebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesi Alındısı belgelerine, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinde bulunan Ödeme ve Borç İşlemleri başlığı altındaki Ödemelerim ve Alındılarım adımından ulaşmanız mümkün bulunmaktadır. Ayrıca Başkanlığımıza ait www.gib.gov.tr internet adresinde yer alan e-İşlemler, Borç Sorgulama ve Ödeme, Kredi Kartı ile Yapılan Ödeme Belgesi Sorgulama ekranından istenilen bilgileri girerek de söz konusu ödeme alındısına ulaşabilirsiniz.