Gündem

Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar dikkat: Yarın kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı geldi. Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, Ege ve Marmara’ya fırtına uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren Ege ve Marmara bölgesinde fırtına etkili olacağı bildirildi. Fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Ege ve Marmara’da fırtına bekleniyor. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada söz konusu bölgelerde fırtına beklendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Yarın Marmara’nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) beklenen rüzgârın, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği bildirildi. Yetkililer, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması” konusunda uyardı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Marmara’da rüzgârın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde (40-60 km/ sa) fırtınamsı rüzgâr, batısında 8 kuvvetinde (75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Ege’de rüzgârın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra kuzeyinde çarşamba günü öğle saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.”