EkonomiGündem

31 Ocak’a kadar yapılması zorunlu: Tüm araç sahiplerine duyuruldu!

Milyonlarca araç sahibinin yapması zorunlu. 31 Ocak’a kadar tüm araç sahiplerinin işlemlerini halletmesi gerekiyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri başladı. MTV ödemelerinin ilk taksiti 31 Ocak’ta sona erecek. Araç sahiplerinin 31 Ocak’a kadar PTT ya da vergi dairelerine giderek MTV ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksiti ocak ayında, 2. taksiti ise temmuz ayında yapılıyor. MTV ödemelerinin 31 Ocak tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 2023 yılına ait MTV’nin ilk taksit ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi “https://ivd.gib.gov.tr/” ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” ekranından MTV 1. taksit ödemeleri gerçekleşecek. Yeniden değerleme oranına göre 2023 yılında ödenecek en düşük MTV 219 lira, en yüksek MTV tutarı ise 101 bin 152 lira olarak belirlendi.

31 OCAK SON GÜN

MTV ödemeleri, her yıl olduğu gibi 2 taksite bölünüyor. MTV ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında, ikinci taksiti ise Temmuz ayında yapılıyor. Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde tamamlanırken, Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz – 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.