Ekonomi

18 yaş üstüne yatırıldı: Hesaplarınızı kontrol edin!

KYK burs ve kredi ödemeleri yapıldı. Yüzlerce öğrencinin merakla araştırdığı KYK ve burs ödemeleri ile ilgili geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklamada bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı lisans, önlisans ve doktora öğrencilerine verilen 2023 KYK burs ve kredileri Ziraat Bankası üzerinden yatırılacağını duyururken ödemelerin yapıldığını da duyurdu.

2023 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya ve doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkarıldı.

KYK BURS ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESPLARA YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK KREDİSİ İSTEDİĞİM ZAMAN İPTAL EDEBİLİR MİYİM?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredisi alan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile ‘Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ linkine tıklayarak burs/kredi iptal/vazgeçti işlemini yapabilir. Normal öğrenim süresi içerisinde öğrencinin kredisini tekrar talep etmesi halinde, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar kredi ödenmektedir.