EkonomiGündem

Zamlı ödemeler hesaplara geçti: Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! 3.708 TL para yatırıldı

Yüzlerce kişinin beklediği paralar hesaplara yatırıldı. Ödemeler zamlı olarak hesaplara geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan SED ödemeleri gerçekleştirildi. Hak sahipleri hesaplarını kontrol edip, paralarının yatıp yatmadığını öğrenebilir.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okul gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği destek kapsamında verilen SED ödemeleri hesaplara yatırıldı. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen SED yardımı yüzde 30 zamlı olarak hesaplara geçti.

ZAMLI ÖDEMELER YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri başladı. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen yardım yüzde 30 zamlı haliyle hesaplara aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu yardım kapsamında 434 milyon 39 bin lira yatırıldığını söyledi ve 160 bine yakın çocuğun yararlandığını dile getirdi.

SED YARDIMI 2023 NE KADAR OLDU?

SED yardımının zamlardan sonra ne kadar olduğu merak ediliyor. SED yardımı okul öncesi çocuklar için 2.059,99 TL olarak ödeniyor. İlköğretim çağındaki çocuklar için 3.090,00 TL, ortaöğretim çağındaki çocuklar için 3.295,99 TL, ortaöğretim çağında ancak okumayan çocuklar için 2.059,99 TL, yükseköğretim çağındaki çocuklar için 3.708,00 TL, kuruluş bakımından ayrılan gençler için ise 1.648,00 TL olarak ödeniyor.

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED yardımı başvuruları, İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor. Başvuruda istenen belgeler şunlardır;

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler