Gündem

1 Kez ücretsiz, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar bunu yaparak alabilir: 1 Ay kaldı!

Türkiye’de 65 yaş üzeri kişiler için yılda bir defa ücretsiz olarak belirlendi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, ücretsiz faydalanmak isteyenler için tarih Eylül-Şubat dönemi olarak açıklandı.

Tüm illerde 65 yaş üzeri vatandaşları ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Eylül-Şubat dönemleri içinde yılda bir defaya mahsus grip aşısı bedellerinin karşılandığı açıkladı. Söz konusu grip aşısının hekimler tarafından reçete edilmesi gerekiyor.

Eylül–Şubat dönemleri içinde yılda bir defaya mahsus 65 yaş üzeri kişilerin Yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalanların Gebeliğin 13. haftasından doğuma kadar geçen sürede anne adaylarının Belirli kronik hastalığı olan erişkin ve çocukların grip aşısı bedelleri karşılanıyor.


Grip aşısı nereden alınır?

Aylar önce konu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “65 yaş üstü ve yüksek riskli kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın GRİP AŞILARI E-Nabız’a tanımlandı. Grip aşıları sisteme tanımlanmış vatandaşlarımız, aşılarını DOKTOR REÇETESİ ile eczanelerden alabilir” ifadelerini kullanmıştı.