Gündem

Yüklemeyi sadece buradan yapın, mağdur olmayın: Ankarakart sahiplerine çok önemli duyuru yapıldı!

Toplu taşıma araçlarına binmek için Ankarakart kullanan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Ankarakart sahibi vatandaşlara çok önemli duyuru yapıldı. Yükleme işlemleri için yapılan duyuruda dikkat edilmesi gerekenler açıklandı.

Son zamanlarda toplu taşıma kartları ile ilgili dolandırıcılık açıklamaları yapılıyor. Bu kapsamda Ankara’da yaşayan vatandaşlara uyarı yapıldı. Yapılan uyarıya göre, vatandaşların kartlarına internet üzerinden yükleme yaparken; “https://www.ankarakart.com.tr”, EGOCEP’TE ve Ankarakart uygulamalarını tercih etmeleri gerekiyor.

EGO Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kurumumuz ile ilgisi olmayan ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi veya EGO Genel Müdürlüğü adı ve logosu kullanılarak oluşturulmuş sahte internet sayfaları ve uygulamalar açıldığı görülmüş; bu internet sayfaları ve uygulamalara giriş yapan vatandaşlarımıza ait bilgilerin çalınarak, hesaplarından fazla para çekildiği tespit edilmiştir”

Online yükleme yapan vatandaşlara mağduriyet yaşamamaları için Ankarakart’a online yükleme yaparken sadece; “https://www.ankarakart.com.tr”, EGOCEP’TE ve Ankarakart uygulamalarını tercih etmeleri uyarısında bulunuldu.