Gündem

Türkiye 7.4 büyüklüğündeki depremle uyandı: AFAD can kaybıyla ilgili acı haberi duyurdu!

Türkiye’yi sarsan deprem sabah saat 04.17’de meydana geldi. 74. büyüklüğündeki depremde 10 ilde binalar yıkıldı. Şiddetli deprem, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı etkiledi. 10 ilde çok sayıda bina yıkıldı. Depremde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı.

DEPREMDE ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

10 ili sarsan depremle ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AFAD, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 440 vatandaşın ise yaralandığını duyurdu. Öte yandan arama-kurtarma çalışmaları binaların yıkıldığı illerde devam ederken acı haberler peş peşe geldi.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay, “Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var. Toplam 2786 arama kurtarma ekibimiz sahada, her an bu sayı artıyor” ifadelerini kullandı.