Ege Haberleriİzmir HaberleriManşet

İzmirliler depremzedelere yardım etmek isteyenlere duyuru yapıldı: Tunç Soyer duyurdu, buraya getirin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelere yardım etmek isteyen İzmirlilere duyuruda bulundu. Başkan Soyer tarafından yapılan duyuruda, “Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir’de kabul edeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş’taki depremin yankıları devam ediyor. Yüzlerce kişinin yaralandığı öğrenilen deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Başkan Soyer şu ifadeleri kullandı:

 

Değerli İzmirliler, Hemşehrilerimiz deprem bölgesine yardım ulaştırmak için bize başvuruyor. Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir’de kabul edeceğiz. Büyük bir yardım kampanyasını da kısa zamanda duyuracağız.

Tunç Soyer’in diğer açıklamaları:

Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor.

Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz.

İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda.
7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD’ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı.
Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz.

Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzdayız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız.