DepremlerGündemManşet

Sosyal medyada deprem paylaşımı yapanlar dikkat: Emniyet duyuruda bulundu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü deprem ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası korku ve panik yaratmak amacıyla paylaşımlarda bulunan hesaplar ile ilgili açıklama yaptı.

EGM tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve deprem çevre illerimizde de hissedilmiştir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres ve lokasyon bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kurulmaktadır.

Ayrıca Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili birimlere gönderilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AFAD ise konu ile ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.