Gündem

Malatya’da havalimanı 7.6 büyüklüğündeki 2. depremde çöktü! ‘Üzerimize yıkıldı’ dedi ve…

Kahramanmaraş’ta bugün saat 14.24’te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 2. şiddetli deprem sonrasında birçok yıkım daha yaşandı. Malatya Havalimanı terminal binası çöktü. Binada hasar meydana geldiği öğrenildi. Öte yandan havalimanının sivil hava trafiğine kapalı olduğu, yardım ve arama-kurtarma uçuşlarına açık olduğu bildirildi.

Türkiye’yi yasa boğan deprem… Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından Malatya Havalimanı terminal binasında hasar meydana geldi. Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, ” Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde Malatya Havalimanı terminal binasında küçük çaplı hasar meydana gelmiştir. Sivil hava trafiğine kapalı bulunan havalimanı, insani yardım ve arama kurtarma uçuşlarına açıktır” denildi. Habertürk canlı yayınına bağlanan gazeteci Didem Barut, “Malatya Havaalanı’nın tavanı üzerimize çöktü” dedi…