Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

İkinci el ürünler deprem yardımı olarak kabul edilecek mi? İhtiyaç duyulan malzeme listesi açıklandı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,7’lik depremin ardından yeni açıklamalar geliyor. Son olarak yapılan yazılı açıklama ihtiyaç listesi İstanbullulara duyuruldu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, ikinci el ürünlerin kabul edilmeyeceği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı deprem sonrasında belediyeler harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardımda bulunmak isteyen İstanbullular için açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ikinci el ürünlerin kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,7’lik depremin ardından afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere yardım kampanyası başlattı. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ve Afet Koordinasyon Merkezi koordinasyonunda düzenlenen kampanya için İstanbullulardan gelen yardımlar toplanmaya başlandı.

Bağış yapmak isteyen İstanbullular ALO 153 Çözüm Merkezi numarası üzerinden ‘Deprem Hattı’na bağlanarak ihtiyaç listelerine ulaşabilirler. İstanbullular, yardım malzemelerini Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ile Kartal Lojistik Merkezi’ne bırakabilirler. Yardım kampanyası kapsamında ikinci ürünler kabul edilmeyecek, sadece kullanılmamış ürünler değerlendirilecek.

Ayrıca, İBB Deprem Dairesi Başkanlığı teknik ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle hasar tespiti yapmak üzere Gaziantep ‘e gidiyor.

İhtiyaç duyulan malzeme listesi şöyle;

Battaniye, Uyku tulumu
Her türlü soba, ısıtıcı, Toplu kuru gıda, Cep telefonu
Şarj ünitesi ve ürünleri, pil
Hijyen Malzemesi (sabun, peçete, hijyen pedi vb.), Çocuk Bezi
Bebek Maması, Yeni, giyilmemiş kışlık giyim malzemesi, bot vd. Giyim ürünleri
Kafa lambası, el feneri

Yardımların bırakılabileceği merkezlerin adresleri şöyle;

Lojistik Destek Merkezi Kartal Depoları/Adres: İnönü Caddesi No:143 Esentepe Mahallesi Kartal
Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi Adres: Aksaray Mh. Kennedy Cd. No:11/1 Fatih/İstanbul

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’den yardım duyurusu

Yarım etmek isteyenler için açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şu ifadeleri kullandı:

Umut olma zamanı. 10 ilimizdeki milyonlarca vatandaşımızın şu anda desteğimize ihtiyacı var. http://umuthareketi.izmir.bel.tr üzerinden yardımlarınızı bekliyoruz.

Adana’ya gitmek üzere yardım uçağı kaldırıyoruz. Tüm kurumlar ve vatandaşlarımızdan deprem bölgesine ulaştırmak istenilen acil yardım malzemelerini saat 17.30’a kadar Fuar İzmir’e ulaştırmasını bekliyoruz.

Gece çok soğuk olacak. Çok acil battaniye, mont, soba ve uyku tulumu ulaştırmamız gerekiyor.

Elimizde olmayan yasal sebeplerden dolayı nakit bağışı kabul edemiyoruz. http://umuthareketi.izmir.bel.tr üzerinden dilediğiniz miktarda alım yapıp bağışta bulabilirsiniz. Buradan bir uyku tulumu için 600, bir battaniye için 200 tl bağış yapabileceğinizi hatırlatırım.

Kullanılmamış acil eşya yardımlarınızı ise Kültürpark – Alsancak, Celal Atik Spor Salonu’na veya Gaziemir Fuar İzmir’e ulaştırabilirsiniz.