Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’nde bu illerde yaşayanlar dikkat: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve diğer illere duyuruldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 Şubat hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava kar yağışlı geçecek. Kar yağışının Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Öte yandan kıyı Ege’de fırtına beklendiği de kaydedildi.

İL İL UYARI YAPILDI

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Manisa’nın kuzey ilçelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DENİZLİ °C, 4°C
Çok bulutlu

İZMİR °C, 6°C
Çok bulutlu

KÜTAHYA °C, -2°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

MUĞLA °C, 3°C
Çok bulutlu

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde yağış ve doğu kesimlerin yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.