Ege Haberleriİzmir HaberleriManşet

Çiğli, Buca, Bayraklı, Karabağlar ’da yaşayan vatandaşlara duyurular yapıldı: Depremzedeler için…

İzmir Çiğli, Buca, Bayraklı, Konak, Karabağlar ilçelerinde yaşayan vatandaşlara belediyeler tarafından çeşitli duyurular yapıldı. Söz konusu duyurularda vatandaşların depremzedelere yardımlarını ulaştırabileceği adreslere yer verildi.

Karabağlar Belediyesi

Karabağlar Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve büyüklüğü 7’yi geçen sarsıntıların ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Türkiye’yi yasa boğan afet sonrası ağır kış koşullarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanacak yardımlar, Karabağlar Belediyesi’nin Refet Bele, Adnan Süvari ve Mimkent semt merkezlerinin yanı sıra, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri altındaki Sosyal Butik ve Bozyaka Pazaryeri altındaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne elden teslim edilebilecek. Duyarlı vatandaşlar 0 507 452 99 31 ve 0 507 153 72 63 numaralı telefonları arayıp bilgi alabilecek.

Bölgeye ulaştırılacak ve acil ihtiyaç duyulan malzemelerin listesi şöyle:

Battaniye, uyku tulumu, hijyen paketi, makarna, pirinç, nohut, fasulye, konserve gibi kuru gıdadan oluşacak erzak paketi, çocuk bezi ve maması, çocuk kıyafetleri, uyku tulumu, el feneri, ışıldak, pil, taşınabilir şarj cihazı, yetişkin giysisi, mont, bere, atkı eldiven, çorap ve bot.
Yunus Emre Sosyal Butik:4184/1 Sk: No: 6 -10
Refet Bele Semt Merkezi:

9125 Sk. No. 43Adnan Süvari Semt Merkezi:108/4 no: 19 D: 19/aMimkent Semt Merkezi:
46 Sk. No 118 Esentepe Mahallesi
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü :
3140 Sokak no: 23/a Bozyaka Mahallesi

Buca Belediyesi

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Buca Belediyesi, depremzedelere destek olmak için kampanya başlattı. Gıda, hijyen ve barınma malzemelerini içeren yardımlar, Buca Belediyesi ana hizmet binası, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Tenis Kulübü olmak üzere üç farklı noktada toplanacak.

Acil ihtiyaç listesinde, çadır içi soba, uyku tulumu, cep ısıtıcısı, el feneri, kalem pil, eldiven, atkı, bere, çorap, kışlık bot ve mont, bebek bezi, mama, biberon, kullanılmamış kıyafetler, ıslak mendil, sıvı sabun, tuvalet kağıdı ile havlu kağıt yer alıyor. Vatandaşların 0 850 228 28 22 ve 0 232 999 28 22 numaralı telefonları arayarak kampanya hakkında detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

Bayraklı Belediyesi


Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve birçok ilimizde de yıkımlara yol açan depremden etkilenen tüm depremzedelerimiz için kullanılmamış battaniye, yorgan, uyku tulumu, mont, kaban, bot, kazak, çorap, polar giysi gibi kışlık kıyafet, ışıldak, powerbank, ısıtıcı

bebek bezi ve maması, hijyen malzemeleri, konserve ve kuru gıda, içme suyu yardımlarınızı Osmangazi Hizmet Binamızda topluyoruz. Yaralarımızı birlikte sarıyoruz… Detaylı bilgi için: 477 20 00

Çiğli Belediyesi

Çiğli Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kilis’te ciddi kayıplara yol açan depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla depremden etkilenen vatandaşlar için acil ihtiyaç listesinde yer alan; kışlık kıyafet, mont, bot, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, pil, powerbank ve hijyen malzemesi desteği istedi. Destek olmak isteyen vatandaşlar 0232 935 55 35(2315) numaralı hattan Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünü arayabilir ya da mahalle muhtarlıklarına, Ataşehir Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Salonuna ve Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Sağlık İşleri ek hizmet binasına gidebilir.