Depremler

Tüm vatandaşlara e-Devlet duyurusu, kolayca bunu yapabilirsiniz: Artık deprem ile ilgili…

10 İli etkileyen deprem sonrası vatandaşlara çeşitli açıklamalar yapılıyor. Tüm vatandaşlara e-Devlet duyurusu yapıldı. Vatandaşlar artık deprem bağış işlemlerini ve kendilerine en yakın kan bağış noktasını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası bağış kampanyaları devam ediyor. Bu kapsamda tüm vatandaşları ilgilendiren duyurular yapıldı. Söz konusu duyurulara göre, vatandaşlar artık deprem bağış işlemlerini ve kendilerine en yakın kan bağış noktasını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Bağış yapmak isteyenler

Türk Kızılay tarafından yürütülen kampanya kapsamında deprem bağış işlemlerinizi e-Devlet Kapısı’nda açılan Deprem Bağış Kampanyası hizmeti üzerinden yapabilirsiniz. Söz konusu dijital hizmet ile bağış ödemesi alacak bankaların hesap numaralarına BKM Ödeme altyapısı üzerinden kısa mesaj (SMS) doğrulaması alınarak katılım sağlanabilecektir. Bağış işlemini yapan vatandaşlarımız işlemleriyle ilgili dekontları görüntüleyebilecektir.

AFAD bağış kampanyası

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza destek olmak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen kampanya kapsamında bağış işlemlerinizi e-Devlet Kapısı’ndaki Deprem Bağış Kampanyası hizmeti üzerinden yapabilirsiniz.

En yakın kan bağış merkezi

e-Devlet Kapısı üzerinden size en yakın Türk Kızılay’a ait kan bağış merkezini öğrenebilirsiniz. Bulunduğunuz yere en yakın merkezi seçmek için hizmet üzerinden il ve ilçe bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Hizmet üzerinden; seçtiğiniz il için kan bağış noktalarını görüntüleyebilir, harita üzerinden seçilen kan bağış noktasına yol tarifi alabilirsiniz.