Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

Ege: İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Kütahya’da ev tapusu olan tüm vatandaşların yapması şart: Yapmayana ceza var!

Ege Bölgesinde yaşayan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Kütahya’da ev tapusu olan tüm vatandaşların yapması şart. Yapmayan vatandaşlar ise sonrasında çok pişman olabilir.

İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Kütahya’da ve diğer illerde vatandaşların bu seneki emlak vergisi ödemelerini zamanında yapması gerekiyor. Yılda iki kez yapılan ödemeler için ise tarih belli oldu. Buna göre vatandaşlar, ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödemeleri de Kasım ayında gerçekleştirecek.

Söz konusu ödemelerini zamanında yapmayanlar, gecikme zammı ödemek durumunda kalabilecekler. Ancak 200 metrekareden daha küçük yalnız bir eve sahip emekli, engelli, gazi, şehit eşi ve çocuğu, işsiz ve ev hanımı olanlar ödemeden muaf tutulabilir.

Muaf olmasına rağmen ödeme yapanlar

Diğer yandan muaf olmasına rağmen ödeme yapan vatandaşlar, son 5 yılda yaptıkları ödemeleri geri alma hakkına sahip olabiliyorlar.

İzmir’de emlak vergisi borçları olanlar

İzmir’de Bornova Belediyesi, Konak Belediyesi, Buca Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve diğer belediyeler internet sayfaları üzerinden vergi borçlarına yönelik sorgulama ve ödeme işlemlerine yönlendirebiliyorlar. Vatandaşlar ikametgahlarının bağlı olduğu belediye aracılığı ile veya e-Devlet sistemi Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.