Gündem

Yanız 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar için duyuruldu: Sınırsız olarak bundan faydalanabiliyorlar! Ancak…

Yalnız 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar için duyuruldu. Bundan sınırsız olarak fayda sağlayabiliyorlar. Ancak, yapmaları gerekenler var. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, başvuru koşullarını taşımaları ve 40 TL kart ücreti ödemeleri gerektiği bildirildi.

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar ile ilgili EGO Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara sağlanan hakka değinildi. Söz konusu açıklamada, “Ancak sadece 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın, web sitemizde de belirtilen başvuru koşullarını taşımaları ve 40 TL kart ücreti ödemeleri halinde, sınırsız biniş hakkı bulunmaktadır.” Denildi.

2023 Yılı BİNİŞ ÜCRETLERİ

ANKARAKART BİR BİNİŞ ÜCRETİ 9,50 TL

KULLAN AT BİLET BİR BİNİŞ ÜCRETİ 11,00 TL
KREDİ KARTI İLE BİNİŞ 11,50 TL
NFC İLE (CEP TEL.) BİNİŞ 11,50 TL
ÖĞRETMEN BİR BİNİŞ ÜCRETİ – – 7,00 TL

Ankarakart’ını kaybedenler

Toplu Taşıma araçlarında unutulan Ankarakart’ın şoför veya hareket görevlilerine teslim edilmesi halinde takibi kayıp eşya EGO tarafından yapılmaktadır. Kayıp eşya bürosuna gelen kartlar her ay dönemsel olarak Kayıp AnkaraKart listeleri ile kamuoyuna duyurulmaktadır.

Kartınızı toplu taşıma araçlarımızda unutmanız ya da kaybettiğiniz takdirde EGO Genel Müdürlüğü Otobüs Dairesi Başkanlığı Kayıp Eşya bürosuna şahsen veya telefonla müracaat edebilirsiniz. Kaybolan kartınızın çeşidi, hangi güzergahta kaybolduğunu tarih ve zamanını bildirmeleri halinde ilgili görevliden imza karşılığında kartınızı alabilirsiniz.