Gündem

İstanbul’da depremde riskli ilçelerle ilgili açıklama! Tek tek duyuruldu

Beklenen Marmara depremiyle ilgili uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul’da deprem açısından riskli ilçeleri açıkladı. Taymaz, ilçeleri tek tek açıklayarak vatandaşların binalarının kontrol ettirmesini istedi. Peki, İstanbul’da hangi ilçeler riskli?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 10 ilde çok büyük yıkım meydana gelirken, şuana kadar 40 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu depremin ardından gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi. Prof. Dr. Tuncay Taymaz, İstanbul’da riskli olan ilçeleri açıkladı.

Tüm Türkiye’nin risk altında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tuncay Taymaz, Show Haber deprem özel yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tuncay Taymaz “Marmara’nın içinden geçen Kuzey Anadolu Fayı’nın kolları Marmara Bölgesin’den İstanbul’da büyük bir deprem üretebilme potansiyeline sahip” dedi. Taymaz, olumlu haber olarak ise İstanbul’da yerleşim yerlerinin içerisinden geçen bir fayın olmadığını söyledi.

BEKLENEN MARMARA DEPREMİYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Marmara’da 7.4’ün üzerinde büyük bir deprem beklemediğini belirten Taymaz, buna rağmen fazlasıyla yıkıcı bir etkiye sahip olacağı konusunda uyarırken en çok risk altında olan ilçeleri açıkladı.

İSTANBUL’DAKİ RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Taymaz, “Adalar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kumburgaz, Florya’dan devam edip Silivri’ye kadar giden tüm bu ‘göller’ bölgesi dediğimiz yerlerde risk var.” diye uyardı.

Nüfus kalabalığına dikkat çeken Taymaz, arama kurtarma faaliyetlerinde de sıkıntılar olabileceğini belirtti. Taymaz, İstanbullular için ‘binalarınızı kontrol ettirin’ uyarısında bulundu.