EkonomiGündem

Ailelere 60 bin TL ödeme yapılacak! Paralar Ziraat Bankası’ndan TC kimlik numarasına göre verilecek

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle mücadele devam ediyor. Depremin ardından destek ödemeleri başladı. Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı ödenmesine karar verildi. Öte yandan evi yıkılan ya da ağır hasarlı olan ailelere ev sahibiyse 5 bin TL, kiracı ise 2 bin TL kira yardımı yapılacak. Ödemelerin 12 ay boyunca devam edileceği bildirildi.

Depremzede ailelere kira yardımı ve taşınma desteği verilecek. Evi yıkılan ya da ağır, orta hasarlı olan ailelere 12 ay boyunca ev sahibi ise aylık 5 bin TL, kiracı ise aylık 2 bin TL kira yardımı yapılacak. Destek ödemesi için kira kontratı bulunma zorunluluğu ise aranmayacak. Apartman görevlileri de resmi işlerini belgelemeleri durumunda aynı destekten yararlanabilecek. Hisseli konutlarda ise sadece ikamet eden kişiye hasar durumuna göre destek ödemesi verilecek.

24 BİN TL BARINMA, 15 BİN TL TAŞINMA DESTEĞİ

Anne babasına ait konutlarda yaşayan evli afetzedeler de yardım alabilecek. Bekar olanlar da dede, nine gibi aile büyüklerine ait konutlarda yaşayanlar da kiracı kabul edilecek. Onlara da yıllık 24 bin TL barınma, 15 bin TL’de taşınma desteği sağlanacak.

İkamet adresi başka yerlerde olan depremzedeler de ikametgahların teyidinden sonra destek ödemelerinden yararlanabilecek.

Kiralık ev yerine konteyner talebi olanlarsa sadece 15 bin TL taşınma yardımı alabilecek.

PARALAR TC KİMLİK NUMARASIYLA VERİLECEK

Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Bankadan hesap açtırma zorunluluğu da bulunmuyor. Depremzedeler T.C. kimlik numaralarıyla destek ödemelerini alabilecek. Bakanlığın hasar tespit çalışmaları yapıldıkça ödemeler de gerçekleştirilecek.