Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayan vatandaşlar dikkat: Ücretsiz olacak! Hemen belediyeye başvurun

İzmir’de yaşayan vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremle ilgili hızlı tarama hizmetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soyer, İzmirlilerin belediyeye başvuru yaparak ücretsiz tarama hizmetinden yararlanabileceğini duyurdu.

ÜCRETSİZ OLACAK

İzmir’de depremle ilgili hızlı tarama hizmetinden ücretsiz yararlanılabileceği belirtildi. Başkan Tunç Soyer, “İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşımıza binalarının deprem karnesini çıkarmak için ücretsiz destek olmaya başlıyoruz. Her İzmirli, belediyemize başvurarak depremle ilgili hızlı tarama hizmetinden yararlanabilir” dedi.

ÜCRETSİZ HIZLI TARAMA SİSTEMİ

Depreme hazırlık ve dirençlilik çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, “Sizlere yapı tarama çalışmalarımızla ilgili yeni bir kararımızı açıklamak istiyorum. Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yapı envanterlerini ilçeler ölçeğinde çıkarıyorduk. Bundan sonra, İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşımıza binalarının deprem karnesini çıkarmak için ücretsiz destek olmaya başlıyoruz. Her İzmirli, belediyemize başvurarak depremle ilgili hızlı tarama hizmetinden yararlanabilir” şeklinde konuştu.