GündemManisa Haberleri

Ege Bölgesi’nde Manisa’ya korkutan deprem açıklaması: 8 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Ege Bölgesi’nde Manisa’ya korkutan bir deprem açıklaması yapıldı. Manisa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Bayraktar, önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Manisa’da 170 yıldır uyuyan fay hattının olduğunu açıkladı. Bu fayın ise 8 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğu vurgulandı.

170 YILDIR UYUYAN FAY VAR

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından fay hatları gündemden düşmüyor. Manisa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Bayraktar Manisa’da 170 yıldır uyuyan fay hattı hakkında açıklamalarda bulundu.

Manisa’da bulunan fay hattı Manisa Spil Dağı eteklerinde bulunan Manisa Organize Sanayi Bölgesi Gürle mevkii yakınlarından başlayarak içerisinde yerleşim yerlerininde olduğu 130 kilometrelik bir hat boyunca uzanıyor. Bu fay hattı Manisa’nın Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerindeki yerleşim alanları için tehdit oluşturuyor.

Manisa fayı hattında açıklamalar yapan Manisa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Bayraktar şu ifadelere yer verdi;

“Manisa fayı olarak isimlendirilmiş ve işaretlendirilmiş büyük bir fayımız mevcut. Manisa’nın Spil Dağı eteklerinde Manisa Organize Sanayi Bölgesinden başlayarak Keçiliköy, Uncubozköy ve o hizada Turgutlu’ya kadar uzanan uzun ve tehlikeli bir fay. Daha önceki bilim insanları bu konuyla ilgili çalışmalar yürütmüş önemli bir kırığımız. 130 kilometre uzunluğunda olan kireç taşlarında oluşmuş tehlikeli bir fay. Yaklaşık 170 yıldır herhangi bir aktivite gözlenmedi. Tarihte daha önce 7 ila 8 şiddetinde depremler üretmiş. Demek ki bu potansiyelde deprem şiddeti oluşturabilir”