EkonomiGündem

Vodafone kullananlar dikkat: 15 gün içinde para iadesi yapılacak!

Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom kullanıcılarına duyuru yapıldı. Alınan bilgilere göre hat sahiplerine özel kampanyalar düzenlenirken tarife ücretlerindeki artış kullanıcıların tepkisini çekmeye başladı. Uygun fiyatlı tarifeye geçmek isteyen vatandaşlar için açıklama yapıldı.

İADE YAPILACAK

Uygun fiyatlı bir tarife bulmak için yeni kampanyaları araştıran vatandaşlar farklı operatörlere yönelmektedir. Tarife süreci biten ya da farklı bir nedenden dolayı hattı kapanan kişiler için bakiye iadesi yapıldığı hatırlatıldı. Vodafone tarafından yapılan açıklama kapsamında farklı nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiyeler için abonelere geri iade yapılacağının altı çizildi. Hat ya da tarife iptalinden itibaren 24 ay içerisinde başvuruda bulunan aboneler için geri ödemelerin 15 gün içerisinde yapılacağı aktarıldı.

İade talebinde bulunmayan kişilerin ise kalan bakiyelerinin 24 ay süre ile saklanacağı belirtildi. Bu kapsamda abonelerin hatlarını tekrardan Vodafone’a taşıması durumunda saklanan bakiyeler hesaba otomatik olarak yüklenecektir. Kalan TL bakiyesini sorgulamak için de Borç Alacak sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

BAKİYE İADESİ NASIL YAPILACAK?

Cep telefonu hatlarının kapatılması ya da başka bir operatöre taşınması durumunda geçerli olan tarih itibariyle takip eden 24 ay içerisinde başvuru yaparak kalan bakiyelerin iadesinin yapılacağı aktarıldı. Bakiye iade işlemlerinin de nasıl yapıldığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Bu kapsamda para iadesi için müşterilerin cep telefonu operatörüne başvuru yapması yeterli olacaktır. Başvurunun ardından 15 gün içerisinde yüklü olan bakiye tutarları hat sahibine iade edilir. Ödemeler nakit olarak hesaplara aktarılmaktadır. Hat iptali yapan kişilerin iptal tarihini takip eden 2 sene içerisinde ise alacak sorgulama ve TL iade talep belgesinin doldurulması gerekiyor.