EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla yapın: PTT’den karşılıksız ödeme alacaksınız!

Elektrik faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara devlet tarafından fatura yardımı yapılıyor. İhtiyaç sahibi ailelere verilen fatura yardımında bazı şartları taşımak gerekiyor. Belirli şartları taşıyıp, e-Devlet üzerinden başvuru yapanlar PTT’den elektrik faturası yardımlarını alabilecekler.

Dar gelirli ailelerin elektrik faturaları için devletten yardım yapılıyor. Elektrik faturası desteğinden yararlanmak isteyen aileler, 11 haneli TC kimlik numarasıyla e-Devlet’e giriş yaparak başvuruda bulunabiliyor. Ailedeki kişi sayısına göre değişen miktarda ödeme yapılıyor. Söz konusu fatura yardımı için paralar PTT üzerinden alınıyor.

ELEKTRİK FATURA YARDIMI NE KADAR?

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik Tüketim Desteği’ne e-Devlet üzerinden hızlıca başvuru yapılabiliyor. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet’e giriş yapıp sonrasında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Kronik hastalar, Elektrik Tüketim Desteği almak için bağlı olduğu bölgenin SYD Vakfına başvuruda bulunabilir. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT üzerinden sağlanıyor.