Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de 3 gün boyunca bedava olacak! Duyuru yapıldı!

Ramazan Bayramı’nın gelmesi üzerine vatandaşlar otobüslerin bedava olup olmadığın merak etmeye başladı. Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle İzmir, İstanbul ve Anlara’da yaşayan vatandaşlara duyuru yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararda bayram boyunca Başkentray, İzban, Marmaray’ın ücretsiz olacağı bildirildi.

ÜCRETSİZ OLACAK

Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi 2023? Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de Ramazan Bayramı’nda toplu taşımalar için karar yayımlanmıştı. 21-23 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlar, “Bayramda Başkentray, İzban, İETT otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur ücretsiz mi, kaç gün ücretsiz?” sorusuna yanıt arıyor. İşte konu ile ilgili detaylar…

RAMAZAN BAYRAMI’NDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ OLACAK 2023?

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Ramazan Bayramı’nda İzmir, Ankara ve İstanbul için köprü ve otoyollar ile toplu taşıma ücretsiz olacak. Ücretsiz ulaşım, 20-24 Nisan saat 07.00’ye kadar geçerli olacak.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLAN TOPLU TAŞIMALAR HANGİLERİ?

Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Başkentray ve İzban ile belediyelerin yürüttüğü toplu taşıma hizmetleri, 21 Nisan saat 00.00’dan 23 Nisan saat 24.00’e kadar ücretsiz olacak.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK

Ramazan Bayramı’nda (21-23 Nisan), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla; yap-işlet-devret projeleri hariç otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe saat 00.00’dan 24 Nisan pazartesi 07.00’ye kadar ücretsiz olacak.

RAMAZAN BAYRAMI 2023 NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arefesi – 20 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün – 21 Nisan Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün – 22 Nisan Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün – 23 Nisan Pazar

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Bu yıl Cuma günü başlayacak Ramazan Bayramı günleri hafta sonuna denk geldiğinden tatil günlerinde uzatma beklenmiyor. Buna göre bayram tatili toplamda 3 gün sürecek.

ARA TATİL NE ZAMAN, BAYRAM TATİLİ İLE BİRLEŞECEK Mİ?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ara tatil dönemleri belli oldu. İkinci ara tatil, 17 Nisan ile 21 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak.