EkonomiGündem

Hesaplara 4 bin 337 TL yatacak: Hemen başvurun!

Hesaplara para yatıyor. Hak sahiplerinin hesaplarına 4 bin 337 TL geçiyor. Mayıs ayına girilmesiyle birlikte maaş ödeme günleri merak edilmeye başladı. Devlet tarafından evinde yaşlı, bakıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara her ay ödeme yapılıyor. Buna göre, belirli şartları taşıyanlar e-Devlet üzerinden başvuru yapıp 4 bin 337 TL’yi alabiliyor. Peki, evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşları merak edilen konular arasında yer alıyor. Evde bakım maaşı ödemeleri kapsamında hesaplara 4 bin 336 TL yatıyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15’i ile 31’ü arasında hesaplara yatıyor. Nisan ayı içerisinde yapılacak evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan henüz açıklama gelmedi. 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklen yararlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.