EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla bakın: Hesaplara para yatacak!

Mayıs ayına girilmesiyle birlikte ödeme tarihleri merak edilmeye başladı. Aile destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini merakla araştırıyor. Dar gelirli aileler için karşılıksız yapılan ödemelerle ilgili başvuru da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? sorusunun cevabı merak ediliyor. Temmuz ayına kadar devam edecek olan ödemeler her ay belirli tarihlerde hesaplara geçiyor. Ödemeler ise e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Hak sahipleri e-Devlet hesabına giriş yapıp, ödemelerini takip edebilir.

MAYIS AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Aile destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Aile destek yardımı Mayıs ayı ödeme tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz. Ancak ödemelerin Mayıs ayı ortalarına kadar yapılması bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce yaptığı açıklamada ” Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.” açıklamasında bulunmuştu.