EkonomiGündem

Eğer hala ödeme yapmasıysanız dikkat: Bugün son gün! Zamlı ödemek zorunda kalırsınız

Yüzlerce vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yılda 2 kez ödenen emlak vergisi ödemesinde son güne gelindi. Mayıs ayının son gününe gelinmesiyle henüz emlak vergisi ödemeyen vatandaşların bugün ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ödemelerin zamanında yapılmaması durumunda zam uygulanıyor.

Ev, arsa, arazi gibi mülk sahiplerinin yılda 2 kez ödediği emlak vergisinde bugün son gün. Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün sona erecek. İkinci taksit ise Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü 2023 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemesinin son günü olarak belirlenmiştir.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak Vergisi, belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden kredi kartıyla veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün. Ayrıca emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti aracılığıyla öğrenebilirler.