Ege Haberleriİzmir HaberleriKültür Sanat

Gediz Deltası daha fazla doğasever ağırlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İzDoğa’nın başlattığı “Flamingo Yolu” turuna ilgi artıyor. Hem deniz hem kara yoluyla Gediz Deltası’ndaki kuş türlerini gözleme imkânı sunan turlar için artık iki tekne İzmirlilerin hizmetinde olacak.

Gediz Deltası, flamingoların dünyadaki nadir yaşam ve üreme alanlarından biri olarak biliniyor. İzDoğa tarafından düzenlenen Flamingo Yolu tekne ve otobüs turlarında katılımcılar, başta Gediz Deltası’nın ev sahibi olan flamingolar olmak üzere onlarca kuş türünü gözlemleme fırsatı yakalıyor.

Flamingo Yolu tekne ve otobüs turlarına profesyonel rehberler eşlik ediyor. Rehberler, katılanlara Gediz Deltası, tur sırasında gözlemlenen kuşlar ve bitkilerle ilgili birçok bilgi veriyor. Ayrıca tur sırasında verilen dürbünler ile misafirler özellikle kuşları detaylı bir şekilde inceleyebiliyor.

Flamingo Yolu’na bilet nasıl alınır?

Turlara katılmak isteyenler, Mavişehir Balıkçı Barınağı alanı içerisinde bulunan Flamingo Doğa Parkı’ndaki gişeden veya izdogaturizm.com web sitesinden bilet alabiliyor.