EkonomiGündem

Bugünden itibaren ATM’ye gidip çekin: Hesaplara 4 bin 336 TL yatırıldı!

Ödeme bekleyenlere güzel haber geldi. Paralar bugünden itibaren hesaplara yatmaya başladı. Ödeme kapsamında, hesaplara 4 bin 336 TL geçecek. Ödemeler il il yapılırken, paraların yatıp yatmadığı hem SMS yoluyla hem de e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

Devlet destekleri devam ediyor. Evinde bakıma muhtaç, yaşlı, engelli kişilere bakanlara evde bakım maaşı kapsamında maaş veriliyor. Buna göre, hak sahiplerine haziran ayı evde bakım maaşı ödemeleri aktarılmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşı ödemelerinin bugünden itibaren başladığını duyurdu.

Bakan Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz.” dedi.

HESAPLARA 4 BİN 336 TL YATIRILIYOR

Bakan Göktaş, evde bakım maaşı ödemesi kapsamında hesaplara 4 bin 336 TL aktarıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 570 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz.

Bu çerçevede hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz ile engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlayacağımızı vurgulayarak, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.