EkonomiGündem

Asgari ücret desteği belli oldu: İşverene 500 TL verilecek!

Milyonlarca çalışan ve işverenin merakla beklediği asgari ücret belli oldu. Asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak edilirken, rakam bugün netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğunu duyurdu. Bunun üzerine asgari ücretin belli olmasıyla birlikte işverene asgari ücret desteği merak konusu oldu. Peki, işverene asgari ücret desteği ne kadar oldu?

Yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin belli olmasının ardından işverene asgari ücret desteği de merak edilmeye başladı. İşverene asgari ücret desteği, işverenin iş yerinde çalıştırdığı personel sayısına göre değişiklik gösteriyor.

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ KAÇ TL OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Geçtiğimiz 6 ayda 400 Türk Lirası olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 Türk Lirası olarak uygulamaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise yaptığı açıklamada “500 TL asgari ücret desteği için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Artık odağımızı ülke refahına ve çalışma hayatının diğer konularına yönlendireceğiz” dedi.