EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla girip başvurun: Hesaplara karşılıksız para yatacak!

Devlet dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla belirli şartlarda maddi yardımda bulunuyor. Bu yardımlar birçok başlık altında toplanıyor. Bunlardan biri de evde destek programı kapsamında yapılan yardımlar oldu. Normal şartlarda temmuz ayında sona erecek olan aile destek ödemesinin 1 yıl daha devam edeceği bildirildi. Aile destek ödemesinden yararlanmak isteyen dar gelirli aileler e-Devlet üzerinden başvurusunu yapabilecek.

Devlet tarafından ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara her ay ödeme yapılıyor. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerden yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurusunu yapabilecek.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ DEVAM EDECEK

3 Temmuz tarihli Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yağtığı konuşmada Aile Destek Programına da yer verdi: ” Türkiye Aile Destek Programı’nda 3,7 milyon kardeşimiz istifade ediyor. Şimdiye kadar ailelerimize 35 milyar liralık destek ödemesinde bulunduk. Bu sene de devam ettirme kararı aldık.”

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.