Editörün SeçtikleriEkonomi

7.500 TL maaş alan emeklilere son dakika duyurusu! Maaşlara 2.500 TL daha refah payı zammı: En düşük emekli maaşı 10 bin lira sürprizi

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşa az önce son dakika açıklaması yapıldı ve emekliler için sevindiren bir haber duyuruldu. En düşük maaşı alan emeklilere zam gelmediği belirtildi. Yani kök aylığı 6 bin lira altında olan emeklilerin maaşı 7.500 TL olarak devam edecek. Emekli maaş zammı Temmuz 2023 için Geçtiğimiz günlerde duyuruldu ve SSK Bağ Kuru memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaşlar Böylece yılın 2. 6 aylık dönemi için alacakları zam oranlarını öğrenmiş olduğu bildirildi.

EMEKLİLER ZAMMINI ÖĞRENDİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan enflasyon açıklamasına ek olarak refah Payı da verildiği belirtilerek emeklilere verilen zam oranı %25 oldu. 7.500 – 8.000 – 8.500 – 9000- 9500 TL maaş alan emekliler böylece yeni zamlı maaşlarını öğrenmiş olduğu ifade edildi. 7.500 TL maaş alan emeklilerle ilgili çok önemli açıklama geldi.

SSK bağ-kur, memur emeklisi EYT emeklisi 15 milyona yakın vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak olan enflasyon açıklamasını merakla bekliyordu. Nihayet merakla beklenen o açıklama yapıldı ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam belli oldu. Torba yasa ile TBMM’ye sunulan emekli maaş zammı kabul edilerek yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri en düşük emekli maaşına zam var mı yok mu sorusunun yanıtı olduğu belirtilerek 7500 TL maaş alan emekliler yeni zamlı maaşlarını merakla takip etmeye başladığı bildirildi.

EN DÜŞÜK MAAŞA 2 BİN 500 TL ZAM 

En düşük emekli maaşı, 2023 yılının başında 5.000 TL olarak belirlenmişti. Ancak Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı üzerine en düşük emekli maaşına yeni bir artış yapıldığı ifade edilerek 2500 TL’lik zam sonrasında en düşük emekli maaşı 7500 TL’ye yükseldi.

Buna ek olarak yeni bir düzenleme yapılarak en düşük emekli maaşına 2 bin 500 lira ek zam yapılabileceği iddiası gündeme geldi. Ancak bu konu hala bir iddia konumunda yer alıyor. Bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.