İzmir HaberleriManşet

İzmir’de belediye işçileri iş bırakacak

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yarın (11 TEmmuz 2023) belediye işçilerinin iş bırakacağını duyurdu. DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın da katılımı ile Konak SGK binası önünde kitlesel basın açıklaması yapacaklarını belirten Sarı, iş bırakma nedenlerini şu şekilde duyurdu:

“Talebimiz eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil yüz binlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz.
•İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir!
•Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır!
•Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir!
•Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir!

Gelir eşitsizliği, yüksek enflasyon, açlık sınırının altında ücretler, vergide adaletsizlik, kadro aldatmacası, merkezi yönetim tarafından yerel yönetimlere gönderilen İller Bankası payının kısıtlanmasına karşı; Hayatı yeniden yaratan ellerinde , cesaretini örgütünden, birliğinden alan belediye işçileri olarak yarın itibariyle; yoksulluğa ve sefalet ücretlerine teslim olmamak için sadece İzmir’ den değil ülkenin dört bir yanında birleşe birleşe, omuz omuza mücadeleye başlıyoruz.”