İzmir HaberleriManşetYerel Haberler

İnciraltı Planları üzerine kritik ziyaret

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı Planları için Bakanlığa teşekkür etti. Karabulut, planlara yapılan itirazların çok düşük olduğunu söyleyerek, “İzmirli planları sevdi” dedi.

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan’ı ziyaret etti. Askı süreci tamamlanan İnciraltı Planları’na ilişkin teşekkür ziyaretinde bulunduklarını açıklayan Karabulut, İnciraltı Planları hakkında değerlendirme toplantısı yaptıklarının altını çizdi. Toplantıda İnciraltı’na ilişkin ilerleyen süreçlerin yol haritasının belirlendiğini aktaran Karabulut, “5 milyon metrekare olan devasa bir alanda; 2 bin 500’e yakın aileleriyle birlikte 10 bin kişiyi bulan hak sahiplerimin İnciraltı planlanmasına sadece 70 itirazın yapıldığını öğrendik. Çevre ve şehircilik Bakanlığının yaptığı planın aslında tüm İzmir tarafından beğenildiğinin hakkaniyetle gerçekleştirildiğinin ve tüm İzmir’in hassasiyetinin gözetildiğinin net olarak ispatıdır” sözlerini kaydetti.

15 GÜN İÇİNDE TOPRAK SAHİPLERİYLE TOPLANACAKLAR

Görüşmede, önümüzdeki 15 günlük süre içinde Bakanlık yetkililerinin, İnciraltı ve Bahçelerarası’ndaki toprak sahipleriyle bir toplantı yapacağını belirten Karabulut, “Mevcut plan üzerindeki görüşleri alıp, yapılacak 18 uygulamadaki görüş ve önerileri dinleyecekler” dedi. Öte yandan Ankara’nın seslerine kulak verdiğini aktaran Karabulut, bu davranışın İzmir’deki belediyelerden görmediklerini ifade etti. Ziyarete ilişkin değerlendirmelerini sunan Karabulut, “Yüzde 99’u şahıs mülkiyet olan İnciraltı için sermayeden yana değil vatandaştan ve İzmir’den yana kamudan yana tavırlarını devam ettirerek sürece tamamlama gayreti içinde olduklarını bir kere daha bizzat şahit olduk” diye konuştu.

İZMİR ARTIK İNCİRALTI’NI KAZANIYOR

İzmir’in çok yakın bir zamanda nitelikli yatırımcıya ve yeni yeşil alanlara kavuşacağını belirten Karabulut, “İzmir’in hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz. İzmir artık İnciraltı’nı kazanıyor. Düğünün yakındır İzmirim” mesajını verdi.