Gündem

Motorlu Taşıt Vergisini MTV hala ödemeyenler dikkat: Yapmayan ceza öder!

Motorlu Taşıt Vergisi MTV ödemesi yapacaklara duyuru yapıldı. Motorlu Taşıt Vergisi MTV ödemelerinde bu sene 31 Temmuz’da ikinci taksit ödemelerinin yapılacağı bildirilirken Gelir İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz Ocak ayında konu ile ilgili uyarıda bulunmuştu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir.

İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİNE 31 TEMMUZ

Gelir İdaresi Başkanlığı ikinci taksit ödemeleri için sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile vatandaşlara hatırlatmada bulundu. Söz konusu paylaşımda, “2023 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi 2’nci taksit ödemesi için son gün 31 Temmuz 2023.” İfadeleri yer aldı.