Gündemİzmir Haberleri

DİSK İzmir’de sokağa çıktı! Zam ve vergileri protesto etti

Haber/ Didar Demirci

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, DİSK çatısı altındaki sendikaların üyeleriyle hükümeti protesto etti. Son zamanlarda iğneden ipliğe gelen zamlar ve vergilerin geri alınması talebiyle toplanan DİSK’liler, “Susma haykır! Zamlara, adaletsiz vergilere asgari yaşama hayır” pankartıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesini boydan boya yürüdüler.

Öte yandan yürüyüş sırasında Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding ortak iştirakı YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimi yapmasına karşı köylülerin direnişine selam gönderildi. “Akbelen köylüsü yalnız değildir” mesajı verildi.

DİSK’ten genel grev çağrısı

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, basın açıklaması yaptı. Sarı, hayatında ömründe bir ağaç yetiştirmemiş insanlar bugün Akbelen ormanında ağaçlarımızı kesiyorlar. Yetmiyormuş gibi seçimler sonrasında canımıza ot tıkarcasına üstümüze üstümüze geliyorlar. İşte bu noktada DİSK var. Yılmayacağız, korkmayacağız, usanmayacağız” diye konuştu.

Sadece kendi ekonomik talepleri için sokağa çıkan bir örgüt olmadıklarının altını çizen Sarı, “DİSK olarak buradan diğer sendikalara çağrı yapıyoruz. Bu kadar zamlar hayat pahalılığı işçileri emekçileri yoksullaştırmaya çalışırken lütfen örgütlenelim iki gün genel grev ilan edelim” dedi. Sarı’nın çağrısı sonrası “İşçi memur el ele genel greve” sloganı atıldı.