Gündemİzmir Haberleri

Grev dalgası Buca ve Bayraklı’ya mı yayılıyor?

Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Metro A.Ş. ile Demiryol-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için İzmir’de ulaşım neredeyse durma noktasına gelmişti. İki günlük kabusun ardından sorun çözülürken şimdi de Buca ve Bayraklı’da işçiler hareketlendi.

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 ve 6 nolu şubeler örgütlü oldukları Bayraklı ve Buca Belediyelerinden ek ücret protokolü için yarın açıklama yapacak.

Konuya ilişkin DİSK Ege Bölge Temsilciliğinden yapılan açıklamada, “DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şubemize bağlı Buca Belediyesi İmar A.Ş ile İzmir 6 Nolu Şubemize bağlı Bayraklı Belediyesi Şirketlerinde örgütlü üyelerimizin maaşlarının ülkede yaşanan ekonomik kriz karşısında her geçen gün erimesi ve yaşadıkları geçim sıkıntısı nedeniyle ek protokol taleplerine belediye yönetimlerince herhangi bir dönüş yapılmamıştır.

Bu nedenle 04 Ağustos 2023 Cuma günü saat 12:30’ da Buca ve Bayraklı Belediye binaları önünde eş zamanlı basın açıklaması yapacağız” denildi.