EkonomiGündem

Halkbankası’ndan kredi çekenler dikkat: 3 ay içinde yazılı başvuru yapmalısınız!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesindeki esnafa Halk Bankası tarafından kullandırılan kredi ödemelerinin 6 ay daha uzatılacağını duyurmasının ardından kararın resmi gazetede yayımlandığı bildirildi. Resm Gazete’de yayımlanan kararda 3 ay içinde 6 Ağustos’tan itibaren bankaya yazılı başvuruda bulunulması gerekildiği açıklandı.

DEPREM BÖLGESİNE 6 AY SÜRE İLE ERTELEME

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri kefaletiyle Halkbank’tan 6 Şubat 2023 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarının geri ödemesi, vade tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelendi.

BAŞVURU SÜRESİ 3 AY

Bu kapsamdaki esnaf ve sanatkarlar, 6 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Halkbank’a yazılı müracaatta bulunabilecek. Karar kapsamında borçları ertelenmiş olan esnaf ve sanatkarlara, talepleri haline Banka tarafından düşük faizli kredi açılabilecek.

Halkbank’ın karar kapsamında ertelenen kredilere ilişkin gelir kaybı tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığınca ilgili yıl bütçelerine bu amaçla koyulan ödenekten karşılanacak.