EkonomiGündem

Karşılıksız ödeme yapılacak: 8 ay boyunca banka hesaplarına yatacak! Hemen başvurun

Ödeme müjdesi geldi. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İhtiyaç sahibi öğrencilere para verilecek. Geri ödeme şartı olmadan hesaplara para yatacak. Yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrencinin başvuru yapabileceği maddi destekle ilgili detaylar belli oldu.

Öğrencilere burs verilecek. Ön lisans ya da lisans programındaki öğrenciler ile ortaöğrenimde okuyan öğrencilere maddi destek sağlanıyor. Geri ödeme şartı olmadan verilen bu maddi destek için başvurular ise Vakıflar Genel Müdürlüğü bursuna online olarak yapılıyor.

İLK ÖDEME EKİM AYINDA YAPILIYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün eğitim yardımları ile ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine destek sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl yükseltilen burs miktarına göre, ortaöğrenimde yardım miktarı aylık 500 lira olmuştu. Yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250 TL olarak belirlenmişti. VGM bursları ön lisans veya lisans öğrencilerine 8 ay, diğer öğrencilere 9 ay boyunca ödeniyor. İlk ödeme Ekim ayında yapılıyor.

KYK BURSU ALAN ÖĞRENCİLER YARARLANAMIYOR

KYK’dan burs alan öğrenciler VGM bursundan faydalanamıyor. Bu nedenle VGM başvuruları KYK sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılıyor. Ancak öğrenim kredisi alan öğrenciler içi herhangi bir engel bulunmuyor. KYK’dan kredi alan bir öğrenci VGM’den burs almaya hak kazanabilir.

Burs almaya hak kazanan öğrenciler, ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtip evraklarını iletmelidir. Ayrıca Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılması gerekir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları, kurum tarafından duyurulacak tarihler arasında vgm.gov.tr adresinden yapılabilecek. Başvuruya hak kazanan öğrenciler daha sonra duyurulacak. Hesap açma işlemleri tamamlandıktan sonra, ilk burs ödemesi Ekim ayından ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.