Gündem

Yüz binlerce sağlık çalışanını ilgilendiriyor: Bakan Koca’dan taban ücretiyle ilgili açıklama!

Yüz binlerce sağlık çalışanını yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının taban ücretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ‘Sağlık çalışanlarımızın taban ücreti, hekim arkadaşlarımızın taban ücretinin 10-15’te biriydi. Bu oranın makul bir düzeye çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

Sağlık çalışanlarının taban ücretine yönelik açıklama geldi. Bakan Koca, merak edilen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının taban ücretinin hekimlerin taban ücretinin 10-15’te biri olduğunu hatırlatan Bakan Koca, ”Bu oranın makul bir düzeye çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TABAN ÜCRETİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Koca şunları söyledi:

“Çalışanların sabit ücretlerinin emekliliğe yansıması konusu var. Cumhurbaşkanımızın bu konuda müjdesi vardı Tıp Bayramı’nda biliyorsunuz. Emekliliğe sayılacaktı bu henüz yapılmadı. Yapılsın gayreti içindeyiz. Sağlık çalışanlarının taban ücreti katsayısı 0,32’ydi. Uzmanlarda 4,5, pratisyenlerde 2,25, asistanlarda 3,40 gibiydi. Sağlık çalışanlarının ise 0,32 idi. Yani sağlık çalışanlarımızın taban ücreti, hekim arkadaşlarımızın taban ücretinin 10-15’te biriydi. Bu oranın makul bir düzeye çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.”

“Hepsi için taban ücretini artırılması ama sabit ücretin emekliliğe sayılması, bunlara ilave olarak da nöbet ücretlerinin hekimler dahil olmak üzere herkesi gözeterek çalışan işçilerin nöbet ücretinin üstüne çıkarılması gerektiği de aşikar bir durum. Ayrıca tavan oranlarının da düzenlenmesi gerekiyor. Aile hekimliğiyle ilgili cari ödemeler sorun olmaya başladı. Aile hekimliği uzmanlarının da uzman gibi görülerek taban ücretlerinin uzman katsayısına çıkarılması. Ayrıca teşvik sisteminin de artırılarak koruyucu hekimlikle ilgili de teşvik sisteminin biraz daha aktif devreye girmesi gerektiği kanaatindeyiz.”