İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP Bornova’da adaylar iddialarını ortaya koydu

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ

CHP Bornova’da delege seçimlerini tamamladı ve gözler 15 Ağustos Salı günü yapılacak kongreye çevrildi. Evka-4 Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan kongrede ise adaylar netleşti. CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın yeniden aday olurken, partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış isimlerden biri olan Ali Çalışkan’da aday olacağını açıkladı.

Öte yandan edindiğimiz kulis bilgilere göre Eray Büyük isminin de aday olabileceği söyleniyor.

Kongre öncesi adaylığı kesinleşen Çapın ve Çalışkan, gazetemize konuştu.

Çapın: O bilgi ve birikim bende var

Seçildiği takdirde CHP Bornova’da üçüncü kez başkan olacak olan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, yeniden seçilmesi durumunda atacağı adımlara ilişkin şu mesajları verdi:

“Genel seçimlerde iktidara geleceğimize hepimiz çok inanmıştık. O nedenle bir moral bozukluğu oldu. Biz onu önümüzdeki en geç iki ay içinde seçmende de partilimizde de yeniden moral ve motivasyonu sağlarız. Kimse merak etmesin. CHP ilk defa bir seçimde geride çıkmadı. Daha önce de çıktı. Seçmeni yeniden ayakta tutmayı başardı. Ben her zaman örgüt için mücadele ettim. Partimizi güçlendirmek ve oylarımızı artırmak için elimizden geleni yapacağız. O bilgi ve birikimimiz de var.”

Çalışkan: Ben iddialı bir profilim

Bu zamana kadar partinin çeşitli yönetim kademelerinde görev aldığını vurgulayan Ali Çalışkan, “Mutfağın içinde pişmiş hatta yanmış durumdayım” dedi. 50 yıllık bilgi, birikim ve tecrübesinin artık en üst düzeylerde değerlendirilmesinin vaktinin geldiğini aktaran Çalışkan, “İlçe başkanlığında kimseyi ötekileştirmeyen, hak-hukuk-adalet anlayışından bir milim dahi taviz vermeyen ve ilçe yönetim çıtasını olabilecek en yüksek tepeye koyup, en ücra köşedeki CHP’linin çok değerli hissettiği, ilçenin haftada bir toplantı yapılan bir yer değil de tam tersine bir okul olması gerektiğini, bütün mahallelerle çok sıcak ilişkiler kurulması gerektiğini bildiğim; bu örgütün yeni bir heyecanla ayağa kalkmasını istediğim için adayım. Bu örgüt artık yeni bir heyecanla ayağa kalkmalı. Ben biraz iddialı bir profilim, canlı bir profilim. Girdiğim işlerde hep başarılı oldum. Her konuda iddialı bir tipim. Dolayısıyla bu çıtayı da olabilecek en yüksek noktaya koyup çok örnek bir ilçe başkanlığı yapmak istiyorum” mesajını verdi.