EkonomiGündem

İş Bankası’ndan emekli maaşı alanlar dikkat: 7500 TL para yatacak!

Emekli vatandaşlara duyuru yapıldı. Emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlara para verilecek. İş Bankası tarafından emekli promosyon kampanyası açıklaması geldi. Banka, emekli maaş miktarına göre emeklilere nakit promosyon fırsatı tanıdı. Buna göre, kampanyanın 31 Ağustos tarihine kadar süresi olduğu da belirtildi.

İş Bankası, emekli promosyon kampanyasına ilişkin detayları açıkladı. Emekliler için bir fırsat olan bu kampanya kapsamında hesaplara para geçiyor. İş Bankası’ndan alınan bilgilere göre, emekli maaşını İş Bankası’nda taşıyanlara 7500 TL’ye kadar promosyon verilecek.

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYASI DETAYLARI;

Emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklilerine, 3 yıl süre ile emekli maaşlarını İş Bankası aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri ve promosyona esas emekli maaşının İş Bankası hesabına aktarılmasını takiben promosyon ödemesi yapılacaktır.

Promosyon tutarı, ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) üzerinden hesaplanır ve 3 yıllığına peşin olarak tabloda gösterilen oranlarda ödeme yapılır.

Emekli maaşı almakta olan kişilerin promosyon ödemeleri başvurularından itibaren 3 iş günü içerisinde, yeni maaş alacak kişilerin ödemeleri ise promosyona esas emekli maaşının İş Bankası hesabına aktarılmasını takiben 3 işgünü içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Taahhüt süresi içinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi, gelir/aylığının farklı kuruma taşınması durumunda, İş Bankası’nın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi dikkate alınarak kıstelyevm usulü ile ödenen promosyon tutarı iade alınacaktır.

İş Bankası nezdinde açık takip süreci devam edenlerin promosyon başvuruları, söz konusu borçlarının tamamen tahsil edilmesinin ardından ayrıca değerlendirilecektir.