EkonomiGündemİzmir Haberleri

İzmir’de yaşayanlar dikkat: Simit ve boyoza zam geldi! Artık bu fiyata satılacak

İzmir’de yeni bir zam kararı alındı. Kentte, simit ve boyoz zamlandı. Alınan karar doğrultusunda, simit ve boyoz fiyatlarına zam yapıldı. Peki, İzmir’de simit ve boyoz ne kadar oldu?

İzmir’de simit ve boyoz fiyatları değişti. Alınan karar kapsamında, yarından itibaren geçerli olmak üzere simit ve boyoz 10 liradan satın alınacak. Kumru ise 25 liradan satılacak.

YENİ ZAM KARARI

Egede Sonsöz’ün haberine göre 19 Nisan’da 5 lira olan simidin fiyatı 7 liraya yükseltilmiş, yeni tarife 20 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlanmıştı. Aradan geçen 3,5 aylık sürecin sonunda, artan akaryakıt, işçilik, un, yağ fiyatlarına gelen zamlar gerekçe gösterilerek gevreğe yeniden zam istendi.

SİMİT 10 LİRAYA ÇIKTI

İzmir Gevrekçiler Odası’nın talebini değerlendiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, simidin fiyatının 7 liradan 10 liraya çıkmasına onay verdi.

Buna göre yarından itibaren simit ,sade boyoz, poğaça, yumurta, peynir, sade açma 10 liradan satılacak. Peynir, domates, biberli kumrunun fiyatı 25 lira oldu. Domatesli kaşarlı poğaça 15 liradan, içli boyoz da aynı fiyattan sunulacak.