İzmir HaberleriManşet

Urla’nın mavi bayraklı plajında kirlilik tespit edildi

Haber/ Didar DEMİRCİ

Urla Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Urla’nın Zeytinalanı Merkez Plajı’ndan aldığı numunede kirlilik tespit etti.

Urla Zeytinalanı Merkez Plajı’ndan alınan örneklerin incelenmesi sonucunda oluşturulan Deniz Suyu Analiz Raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi’ne iletildi.

Raporda, Urla Zeytinalanı Merkez Plajı’ndan 1 Ağustos 2023 tarihinde alınan örnekte kirlilik tesbit edildiği belirtilerek, “Numunenin alındığı plaj ve çevresinde deniz suyu kirliliğine neden olan hususların araştırılması kirlilik nedeni bulunması ve engellenmesi halk sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir” denildi.

Vatandaşın sağlığıyla oynamayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Barış Bükülmez de söz konusu raporu sosyal medya hesabından yayınlayarak eleştirilerini sıraladı. Bükülmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslenerek, “Sayın Tunç Soyer bizim elimize böyle bir analiz sonucu ulaştı. Tam da sizin denizlerimiz çok temiz dediğiniz zamanda, bu analiz sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de iletilmiş. Paylaşımlarınızı kasti olarak mı yapıyorsunuz? Bu bilgiler size iletilmiyor mu? Vatandaşın sağlığıyla oynamayın lütfen” dedi.