İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP Menemen’de Özbey yola çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Mahalle delege seçimleriyle başlayan süreç ilçe kongreleriyle sürüyor. CHP Menemen’de İstiklal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özbey adaylık için yola çıktı. İlçe binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi.

Basın açıklamasının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, “Biliyorsunuz delege seçimlerimizi tamamladık. Partimize yakışan olgunlukla seçimlerimizi yaptık. Partimizin iktidarında görev alacak yeni seçilen delege arkadaşlarımı kutlarım. Başarılar dilerim. Kongremizin de Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir olgunlukla geçeceğine inancım tamdır. Sayın Hüseyin Özbey’i tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Adaylığını açıklayan tüm partili arkadaşlarımı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“KAZANAN MENEMEN OLACAK”

Güney açıklamasının devamında, “Artık, çoğalarak ve artan bir coşkuyla sahaya çıkma zamanı. Sen-ben, öteki-beriki demeden, aynı yere yumruk vurarak partimizi Menemen’de iktidara taşımak zamanı. Menemenimizi 2024 Mart ayında yapılacak seçimlerde yeniden halkçı belediyecilikle buluşturmak için çalışmak zamanı. Kongremizde kazanan Cumhuriyet, kazanan demokrasi, kazanan eşitlik ve adalet, kazanan Menemen olacak!” ifadelerine yer verdi.

“ADAYLIĞIMI İLAN EDİYORUM”

CHP Menemen İlçe Başkan Adayı Hüseyin Özbey ise açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde göreve talip olunmaz görev verilir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev almak onurlu bir hizmet ve cumhuriyet halk partili olmanın ön koşuludur. Bu düsturdan yola çıkarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde delege seçilen ve parti üyesi arkadaşlarımın teveccühleri doğrultusunda 20 ağustosta yapılacak olan ilçe olağan kongresinde Menemen Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığına aday olduğumu paylaşmak için sizleri davet ettim. Sizlerin huzurunda menemen cumhuriyet halk partisinin 20 Ağustos’ta yapacağı ilçe kongresinde ilçe başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” diye konuştu.

“BEN YOK, BİZ VARIZ”

Mahalle delegelerinden destek beklediğini vurgulayan Özbey açıklamasında, “Kongremize daha 10 gün var. Bu süre zarfında aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ülkemiz cumhuriyet tarihinin en buhranlı dönemini yaşıyor. Bu dönem, üstleneceğimiz görev yükünü iki kat daha ağırlaşacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ben yoktur, biz vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kaybeden olmaz, görev verilen olur. Yapılacak olan bir bayrak yarışıdır, bayrağın el değiştirmesidir. Menemen Cumhuriyet Halk Partisi’ni hep beraber el ele, omuz omuza yönetmek için tüm üye ve delege seçilen arkadaşlarımın desteğini istiyorum. Şahsım ve arkadaşlarım bu onurlu göreve layık görüldüğü takdirde tüm üyelerimizle beraber Menemen Cumhuriyet Halk Partisi’nde izleyeceğimiz politikayı, neler yapmak istediğimizi ilçe kongresinde yapacağım konuşmamda detaylı bir şekilde paylaşacağım” ifadelerine yer verdi.