ManşetPolitika

İmamoğlu’dan çok önemli toplantı, neyi açıklayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunun merakla beklediği açıklamayı yarın yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi basın birimi yarınki basın toplantısına ilişkin medya kuruluşlarına davet mailleri gönderildi.

Seçim yenilgisinin ardından CHP’deki en önemli soru yarın cevabını buluyor. CHP’de değişim hareketine öncülük eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan adayı olup olmayacağına yönelik kamuoyuna şimdiye kadar net bir cevap vermemişti. İmamoğlu’nun bu konuda hafta içinde net bir açıklama yapacağı yakın çevresi tarafından dile getirilmişti. İşte o söylemlerin ardından bugün medya kuruluşlarının haber merkezlerine düşen bir mail heyecana neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi basın birimi tarafından gönderilen davet mailinde, “Değerli Basın Mensupları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi, Galata Salonu’nda yarın (SALI) basın açıklaması gerçekleştirecektir. Katılımınızı bekler, kolaylıklar dileriz” bilgisine yer verildi.

ADAYLIKTAN VAZ MI GEÇİYOR?

Öte yandan kendisine yakın bazı isimler, İmamoğlu’nun tercihini 2024 seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaktan yana kullanmasının ağırlık kazandığını da iddia etmişlerdi.