EkonomiGündem

MTV ödeyecekler dikkat: 31 Ağustos tarihinde bitecek!

Borcu olanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ek MTV ödeyecekler için süre azaldı. Ek MTV ödemesinin ilk taksiti ve borç yapılandırması 31 Ağustos tarihinde sona erecek. Öte yandan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler ek MTV’den muaf tutulacak.

Ek MTV’nin ilk taksiti ve borç yapılandırma süresinin dolmasına az kaldı. Ek MTV ilk taksiti ve borç yapılandırması 31 Ağustos’ta bitecek. Bu ek MTV bu yıla mahsus ve bir kez ödenecek. Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyenler araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek.

DEPREMDEN ETKİLENENLER EK VERGİDEN MUAF OLACAK

Ayrıca hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak. Muayene de yaptıramayacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf olacak.

31 AĞUSTOS SON GÜN

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için de son tarih 31 Ağustos. Peşin veya taksitli seçeneğini seçip, ilk taksit ödeme süresini geçirip ödemeyenler veya eksik ödeyenler kapsamda olacak. Vergi mükellefleri bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile birlikte ağustos ayı sonuna kadar ödeyebilecek. Katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanılmış olacak. Ancak peşin ödeme indiriminden faydalanılamayacak.