EkonomiGündem

Bir zam haberi daha: Bugünden itibaren çaya zam geldi!

Zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bir zam da çaya yapıldı. Gelen son zamla birlikte 8 Haziran’dan bu yana çaya 3. zam gelmiş oldu. Yeni liste, şirketlere gönderilemeye başladı.

ÇAYA ZAM GELDİ

Çaya zam yapıldı. Çaykur, bugünden itibaren çaya yüzde 4,5 oranında zam kararı aldı. Böylece Çaykur’un kuru çay fiyatları, 8 Haziran’dan bu yana son 3 ayda toplam yüzde 63,6 oranında zamlandı. Zamlı fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlandı.

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı verilerine göre ise, “çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri”ndeki fiyat artış oranı, aylık bazda yüzde 15,4 olarak gözüküyor.

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs’ta Rize’de gerçekleştirdiği mitingde yaş çay alım fiyatını açıklamıştı. Erdoğan, “Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz” demişti.

Bu açıklamaların ardından kuru çay fiyatlarına ardı ardına zam geldi.