Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de 18 yaşını geçenlere 5 bin TL verilecek: Duyuru yapıldı!

İzmir’in Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan önemli açıklamalarda bulunarak Menemen Belediyesi olarak bir yeniliğe imza attıklarını duyurdu. Alınan bilgilere göre Menemen Belediyesi üniversiteden mezun olanlara maddi destek sunucağını ve 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

5 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılı olan ve örgün eğitim veren üniversitelerin lisans ve önlisans programlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilere, ayrıca 2022-2023 öğretim yılı sonunda örgün eğitim veren üniversitelerden mezun olan öğrencilere teşvik ve destek sağlamak amacıyla 5 bin TL başarı ödülü vereceklerini duyurdu.

MENEMEN BELEDİYESİ’NDEN DUYURU

Menemen Belediyesi’nin bu teşvik ve destek programı, Mayıs ayı meclis toplantısında görüşüldü ve teklif kabul edildi. Başkan Vekili Pehlivan, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirterek, her türlü ilgi ve desteği hak ettiklerini vurguladı. Başkan Vekili Pehlivan, üniversiteyi kazanan öğrencileri ve yeni mezun olan gençleri tebrik ederek, “Gençlerimiz; bizim geleceğimiz umudumuz ve dualarımız.. Her türlü ilgi ve desteği hak ediyorlar… Menemen Belediyesi olarak göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu kez manevi olarak değil, üniversiteyi kazanan evlatlarımıza ve yeni üniversite mezunu gençlerimize 5’er bin TL maddi destekte bulunmak istedik. YKS tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz kayıt belgesini ve üniversite mezuniyet belgesini alan Menemenli her bir öğrencimizi Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bekliyoruz. Menemen Belediyesi olarak, ağabeyleri Aydın Pehlivan olarak her şey gençlerimiz için diyorum. Hayırlı olsun, başarıları daim olsun. Biz gençlerimizle gurur duymaya ve daima yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.